13 Ocak 2015 Salı

Çift mikrofonlu cihazlarda dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta...

Çift mikrofonlu cihazlarda dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta...

Özellikle son 5 yıl içerisinde kulak arkası işitme cihazları modelleri çift mikrofonlu olarak üretilmektedir. İşitme cihazlarının teknoloji düzeylerine göre bazı modellerde sabit yönlenme bazılarında ise adaptif (duruma göre değişken) yönlenme teknolojisi kullanılmıştır bu teknolojinin, özellikle zorlu gürültülü ortamlarda kullanıcıya dinleme konforu ve konuşmaya odaklanabilme avantajı sağladığı bilinmektedir. Hasta bu sayede diğer kişilerle daha rahat iletişim kurabilmektedir .

Ancak zaman içerisinde mikrofonlarda oluşabilecek kirlenme yada yıpranma yüzünden işitme cihazının performansında kayıplar olabilmektedir kullanıcı arızanın düzeyine göre bazen bunu fark edememektedir.Böyle durumlarda cihaz yönlenme modunda yapması gereken işlevi yapamayacağından iletişim becerisinde azalmalar yaşanacaktır eğer bu arıza giderilmeden işitme cihazı uzun süreler kullanılmaya devam ederse işitme cihazı kullanıcısının ayırt etme düzeyinde kalıcı azalmalar oluşabilir .

Maalesef ülkemizde çok az işitme cihazı satış ve uygulama merkezinde işitme cihazlarının tüm teknik testlerini yapabilecek teknik donanım bulunmaktadır .Dolayısıyla belli periyotlarla cihazınızın teknik kontrolü için bu sistemin kullanılabildiği bir merkezde veya teknik serviste, özellikle cihazınızın üretici firmasına yada ana dağıtıcısına ait teknik serviste teknik bir kontrolden geçirmenizi tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder